Tandemasser

Een tandemasser is een aanhangwagen met twee assen en dus vier wielen. Ten opzichte van een enkelasser heeft een tandemasser enkele voordelen. Zo is in de eerste plaats het laadvermogen groter, maar ook de stabiliteit van een tandemasser is hoger.

Het laadvermogen van een tandemasser

Dat het laadvermogen van een tandemasser hoger is dan van een enkelasser, is niet vreemd. Het gewicht van de lading wordt namelijk gedragen door twee assen in plaats van één. Toch betekent dit niet per definitie dat een tandemasser tweemaal zoveel gewicht kan dragen, omdat dit ook afhankelijk is van de kwaliteit van de assen en de structuur van de tandemasser.

De tandemasser wordt geleverd tot een laadvermogen van 3500 kilo, terwijl enkelas aanhangwagens slechts tot 1300 kilo gaan. De juiste aanhangwagen voor de juiste lading is niet alleen belangrijk voor het behoud van de wagen, maar bovenal voor de veiligheid op de weg. Omdat een tandemasser gebouwd is op een groter gewicht, is deze in de meeste gevallen voorzien van een remsysteem welke automatisch activeert in geval van nood.

De stabiliteit van een tandemasser

Door zijn dubbele as is de tandemasser veel stabieler dan een enkelasser. Vooral bij het laden en lossen zonder aangekoppeld voertuig is dit een groot voordeel omdat de tandemasser recht blijft staan. Niet alleen als de tandemasser afgekoppeld is, heeft zijn stabiliteit voordeel. Ook onderweg zorgt voor de tandemasser voor een stabiel weggedrag. Doordat de aanhangwagen meer in evenwicht is, vangt de tandemasser veel verschillen in kogeldruk op.

De tandemasser is een aanhangwagen die voor veel toepassingen wordt gebruikt. Zo is de tandemasser als bakwagen, plateauwagen of huif aanhanger leverbaar in alle afmetingen. TrailerTrading beschikt over een ruim assortiment tandemassers, zowel nieuw als gebruikt. Alle aanhangwagens zijn door onze werkplaats geweest en nagekeken aan de hand van een BOVAG-controlelijst.