Plateauwagen

Een plateauwagen is een aanhangwagen die geschikt is om vrijwel alles te vervoeren. Dit omdat het in de basis een platte wagen is die geschikt is voor allerlei soorten opbouw, zoals bijvoorbeeld een glasresteel, een bak of een huif. Hiermee zijn plateauwagens uitermate geschikt voor de bouw, het boerenbedrijf, kleine verhuizingen en veel andere dingen. TrailerTrading biedt een breed assortiment van tweedehands en nieuwe plateauwagens met verschillende soorten opbouw.

Toepassingen van een plateauwagen

De plateauwagen is een multi-inzetbare aanhangwagen. TrailerTrading heeft veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de eventuele opbouw. Natuurlijk is de plateauwagen ook zonder opbouw goed inzetbaar voor bijvoorbeeld het vervoer van hooibalen, pallets, fietsen etcetera. Omdat het gewicht van de lading nogal kan verschillen, heeft TrailerTrading plateauwagens met twee of drie assen leverbaar. Hierbij ligt het laadvermogen van de aanhangwagen met drie assen uiteraard hoger dan die met twee assen.

Eén van de vele opbouwmogelijkheden van de plateauwagen is de bakopbouw. Deze bestaat uit schotten die weggeklapt en verwijderd kunnen worden. Dit biedt als voordeel dat de aanhangwagen erg makkelijk geladen kan worden met bijvoorbeeld een heftruck, maar ook wanneer er met de hand geladen wordt. Daarbij kan het lossen van bulk (zoals zand, grond of grind) eenvoudig worden gedaan door de schotten weg te klappen en de lading van het plateau te schuiven.

Een andere veel gebruikte opbouw voor een plateauwagen is de huif. Deze plateauwagens zijn over het algemeen van een bakopbouw met wegklapbare schotten, maar daarnaast beschikken ze over een huif van zeil. Het voordeel hiervan is niet alleen dat de lading droog vervoert kan worden, maar ook dat een dat een dergelijke aanhangwagen van alle kanten eenvoudig geladen kan worden. Daarnaast kan de plateauwagen met huif ook gewoon als bakwagen gebruikt worden.

Plateauwagen van TrailerTrading

De plateauwagens worden, net als alle andere aanhangwagens van TrailerTrading, in de werkplaats volledig gecontroleerd aan de hand van een uitgebreide controlelijst. Deze werkplaats maakt het ook mogelijk om nog eventuele gewenste aanpassingen aan een aanhangwagen te doen, zodat de aanhangwagen volledig aan uw wensen voldoet. Indien er voor u geen geschikte plateauwagens in ons assortiment zijn, dan gaan wij geheel vrijblijvend voor u op zoek naar een plateauwagen die wel aan uw wensen voldoet. Ook is het mogelijk om een plateauwagen geheel naar eigen specificaties te laten bouwen, zodat deze altijd aan uw wensen voldoet.