Machinetransporter

Machinetransporters zijn aanhangwagens die gebruikt worden voor het vervoer van machines die uitgevoerd zijn met wielen of rupsbanden en die door het gewicht of grootte niet op een aanhanger getild kunnen worden. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld minigravers en zitmaaiers. Daarmee is een machinetransporter, vrijwel onmisbaar voor een hovenier, een stratenmaker en anderen die dergelijke machines moeten vervoeren.

Verschillende soorten machinetransporters

TrailerTrading biedt verschillende mogelijkheden als het om machinetransporters gaat. Het assortiment bevat zowel tweedehands als nieuwe machinetransporters. Bij uw keuze speelt natuurlijk de grootte van een machinetransporter maar ook het laadvermogen een belangrijke rol.

Het assortiment van TrailerTrading biedt verschillende opties voor de verschillende wensen als het gaat om grootte en met laadvermogen. Er zijn machinetransporters die uitgevoerd zijn met twee assen, maar ook transporters met drie assen, waarbij de laatste voor een groter laadvermogen zorgt. Bij de keuze van het aantal assen moet niet alleen gedacht worden aan het laadvermogen, maar ook aan de aslast. Met een lagere aslast zal het rijden door drassig terrein een stuk makkelijker gaan of wordt een gazon minder snel kapot gereden omdat de trailer door deze lage aslast minder snel wegzakt.

Naast de standaard machinetransporters zijn er ook machinetransporters in schameluitvoering. Deze bieden naast een betere stabiliteit, de mogelijkheid om meerdere machines of andere hulpmiddelen tegelijkertijd te kunnen vervoeren. Een ander belangrijk voordeel is de gewichtsverdeling. Omdat de assen van de schameluitvoering ver uit elkaar staan, draagt de aanhangwagen zijn eigen gewicht. Dit voorkomt een te grote druk op de trekhaak (kogeldruk) wat schade aan de trekhaak of aan de auto zou kunnen veroorzaken.

Voor het laden en lossen van zware, niet motorisch aangedreven machines is de kanteltransporter uitermate geschikt. Deze kan achterwaarts kantelen zodat de betreffende machine er makkelijk op en afgereden kan worden. Naast het vervoer van machines is een kanteltransporter ook goed te gebruiken voor het vervoer van auto’s, brommobielen of fietsen.

Machinetransporters bij TrailerTrading

Net als al onze andere aanhangwagens zijn de machinetransporters volledig nagekeken in de werkplaats aan de hand van een uitgebreide controlelijst. Omdat TrailerTrading over een eigen werkplaats beschikt, is het mogelijk om eventuele aanpassingen te doen zodat de trailer nog beter aan uw wensen voldoet. Hierbij kan gedacht worden aan het plaatsen van een lier, andere oprijlanen en dergelijke. Mocht er binnen het uitgebreide assortiment van TrailerTrading geen machinetransporter zijn die aan uw wensen voldoet, dan gaan wij geheel vrijblijvend opzoek naar een machinetransporter die wel aan uw wensen tegemoet kan komen. Daarnaast is het eventueel ook mogelijk om een machinetransporter volledig naar wens te laten bouwen.