Koelwagens

Koelwagens bestaan in diverse afmetingen en formaten. Welke koelwagen voor u het meest geschikt is, hangt uiteraard af van wat u er mee wilt vervoeren. Koelwagens bestaan in een enkelas uitvoering, maar ook in een tandemas uitvoering. Het spreekt voor zich dat een tandemas koelwagen een groter laadvermogen heeft dan een enkelas koelwagen.

Koelwagen installatie

Koelwagens die als aanhangwagen zijn uitgevoerd zijn voorzien van een koelinstallatie die werkt via een 220 volt elektronische aansluiting. Tijdens stilstand kunt u deze aansluiten op het lichtnet om snel en goed te kunnen koelen.

Het verbruik van de installatie op de koelwagen hangt af van de grootte van de inhoud. Hoe groter de inhoud van de koelwagen, hoe hoger het verbruik zal zijn. Toch zal een groter volume voordeliger zijn dan wanneer u met twee aparte koelwagens moet gaan werken. Echter dient u er rekening mee te houden dat een groter volume meer tijd zal vragen om de koelwagen volledig koel te krijgen. Bij de aanschaf van een koelwagen zal u dus al antwoord moeten hebben op een aantal vragen over hoe u hem wilt gaan gebruiken. Wanneer u dit moeilijk vindt, ondersteunen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

Isolatie koelwagens

Om de koelwagen voor lange tijd koel te houden, is het in de eerste plaats van belang om de deuren zo veel mogelijk gesloten te houden. Sommige koelwagens werken zelfs met een sluissysteem, waardoor de lucht niet direct de wagen kan verlaten. De meeste koelwagens hebben dit echter niet, maar zijn wel voorzien van een goede isolerende want en deuren. Tevens zijn bij de randen van de deuren isolerende rubbers aangebracht die zorgen dat de koelwagen luchtdicht blijft afgesloten tijdens het transport.

Koelwagens bij TrailerTrading

TrailerTrading heeft een ruim aanbod koelwagens. Op onze website ziet u direct welke wij op voorraad hebben. Wanneer u speciale wensen heeft voor een koelwagen op maat, helpen wij u graag bij uw zoektocht. Geef ons uw wensen door en wij gaan geheel vrijblijvend op zoek.