Huif aanhanger: huif als bescherming

Een huif aanhanger is een aanhanger waarbij een zeilen huif ervoor zorgt dat de lading beschermt blijft tegen regen, wind en dergelijke. Een aanhanger met huif is uitermate geschikt voor vervoer van de meest uiteenlopende zaken zoals bouwmaterialen, machines of meubels.

De verschillende soorten huif

De huif wordt toegepast op verschillende type aanhangers die terug te vinden zijn binnen het assortiment van TrailerTrading. Zo is er de bakwagen, de plateauwagen en de schamelwagen met huif. Een aanhanger met huif heeft als voordeel dat deze gemakkelijk te laden en lossen is vanaf vrijwel alle kanten. Daarnaast is een huif aanhanger ook vaak nog goed te gebruiken in de originele opbouw waarbij de huif van de aanhanger verwijderd kan worden.

De bakwagen met huif is een aanhanger die vrijwel overal voor gebruikt kan worden. De bakwagen op zichzelf is uiteraard al ideaal bij werkzaamheden waarbij bulk (grind, grond of zand) vervoerd moet worden. Met de huif op een dergelijke aanhanger zijn de mogelijkheden nog veel groter. Omdat de huif aanhanger voor een droog transport zorgt, kunnen ook machines, bagage of meubels zonder problemen vervoerd worden.

De plateauwagen met huif is een aanhanger die, net als de bakwagen met huif, breed inzetbaar is. De basis bestaat uit een plateauwagen met de wegklapbare schotten, waardoor deze gemakkelijk te laden en lossen is. Dit voordeel blijft op het moment dat er een huif op de aanhanger zit, omdat de huif ook aan alle kanten open gemaakt kan worden. Hiermee blijft deze aanhanger uitermate geschikt voor de bouw en kunnen er ook nog bijvoorbeeld machines of bouwmaterialen droog mee vervoerd worden.

Een schamelwagen met huif is een aanhanger met een groot laadvermogen en een goede stabiliteit. Door de grootte van de huif aanhanger is deze uitermate geschikt voor het vervoer van volumineuze goederen. De goede stabiliteit en gewichtsverdeling bij een schamelaanhanger zorgen ervoor dat er niet teveel druk op de trekhaak (kogeldruk) komt te staan waardoor de trekhaak of auto kan beschadigen. Het voordeel van een huif op dergelijke grote aanhangers is dat laden en lossen ook via de zijkanten kan. Daarmee is dit type aanhanger bijvoorbeeld goed te gebruiken op de markt of bij verhuizingen.

De huif aanhangers van TrailerTrading

De huif aanhangers zijn, net als alle andere aanhangers van TrailerTrading, onderworpen aan een uitgebreide controle. TrailerTrading beschikt over een eigen werkplaats en heeft daarmee ook de mogelijkheid om aanpassingen aan een aanhanger te doen, zodat deze nog beter kan voldoen aan de door u gewenste mogelijkheden. Wanneer er geen huif aanhanger naar uw wensen in het assortiment voorkomt, gaat Trailer Trading graag geheel vrijblijvend voor u opzoek naar een aanhanger die geheel aan uw wensen voldoet. Daarbuiten is het ook mogelijk om een huif aanhanger volledig naar wens te laten bouwen.